Vrnjačka Banja

Vila Aleksandar Vrnjačka Banja

Vila Aleksandar se nalazi u centru Vrnjačke Banje (podnožje crkvenog brda), u neposrednoj blizini centralnog banjskog parka i glavne promenade. Okružena je prelepim parkom s jedne, i nizom starih zgrada popularno nazvanih “Vrnjački Monmartr” sa druge strane. Smatra se jednim od najluksuznijih i najreprezentativnijih objekata u Vrnjačkoj Banji.

Vila je nastala daleke 1929-e godine, a njena gradnja je bila inspirisana pariskom arhitekturom tog vremena. Duh gradskog zapadnoevropskog života uneli su doktor Živadinović i njegova supruga, kao prvobitni vlasnici ove vile. To je bio prvi prodor zapadnog aristokratskog života u predratnoj Vrnjačkoj Banji. Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu usluga, vila je ubrzo postala mesto sastanka poznatih ljudi tog vremena iz cele Evrope.

Danas je “Vila Aleksandar” (nekadašnja Vila Živadinović) u potpunosti rekonstruisana, zadržavši pritom izgled iz vremena njenog nastanka. Obnova objekta je izvršena u saradnji sa “Zavodom za Zaštitu Spomenika Kulture” u Kraljevu.

Hotel poseduje kafe-poslastičarnicu, restoran, piano bar, kamin salon, spa centar, room servis, salu za sastanke, parking prostor.

Kontakt ime: Hotel vila Aleksandar
Telefon: +381 36 617 999

A la carte restoran je smešten u prizemlju hotela a zimska bašta sa udobnim garniturama za sedenje je njegov sastavni deo. Slobodno vreme možete provesti u jednom od restorana ili barova hotela. Ponudu odlikuju specijaliteti srpske domaće kuhinje. Ni na jednom mestu u Vrnjačkoj Banji, neće vam tako prijati kajmak, pršuta, kiseli kupus, pečene paprike, sarma pripremljena u zemljanom loncu, jagnjetina na ražnju, pinđur, bundevara, pita krostata, slagana bečka pita sa jabukama, kao što prija u Hotelu Aleksandar na ručku ili večeri posle dugih šetnji promenadom. Gosti mogu uživati u vinima poznatih domaćih i svetskih brendova, a prijatna atmosfera će zadovoljiti istinske hedoniste. Enterijer restorana i barova pruža osećaj topline i intime i idelano su mesto za vašu proslavu ili svečanost. Restoran ima izlaz i na letnju baštu.

 

Restorani & Barovi

 

 
restoran

A La Carte Restoran

U ponudi su specijaliteti domaće i italijanske kuhinje bogatih ukusa sačinjenih od zdravih namirnica uzgajanih na plodnim oranicama i u domaćinstvima vrsnih proizvodjača Vrnjačke Banje.

Caffe - poslastičarnica

Sa terasom i pogledom na prelepu baštu hotela, poslastičarnica nudi najdelikatniji izbor kolača i pita radjenih po orginalnoj bečkoj i italijanskoj recepturi, koji će zadovoljiti sva vaša čula. Idealno je mesto za odmor i uživanje.

Kamin salon

U kamin salonu, uz stilski nameštaj sa početka XX veka, na svakom koraku se oseća duh prošlih vremena. U zimskim danima spoznajte čaroliju domaće atmosfere uz pucketanje vatre u kaminu, opustajući se uz vino ili čaj i družeći se sa prijateljima.

Piano & lobby bar

Upravo na ovom mestu, spoznaćete svu draž hotela. Možete uživati uz zvuke klavira sa čijih dirki odzvanjaju tonovi svetskih klasika.

TV salon

U slobodno vreme, izmedju šetnji i spa usluga, opustite se uz kafu i kolače gledajući omiljenu seriju ili film u TV salonu. Na raspolaganju je veliki izbor domaćih i inostranih TV kanala.

Letnja bašta Hotela Aleksandar

Letnja bašta je besprekorno uredjena oaza zelenila i cveća i omiljeni prostor u kome se gosti hotela i Vrnjčani najradije opuštaju. Kolači, kafa ili čaj, bezalhoholni ili alkoholni napici, prijaće najviše, upravo na ovom mestu. Ovaj nesvakidašnji i jedinstveni ambijent letnje bašte u Vrnjačkoj Banji, učiniće da svaka svečanost ostane u dugom i lepom sećanju.


Apartmani u vili Aleksandar


Sobe u vili Aleksandar

Pretraga

Prognoza vremena

Ko je online?

Ukupno na vezi:

0

Na vezi u poslednja 24h:

240